Kategorier
Blog

Grib idéerne – Alle veje fører til Things’ indbakke

Gør din hjerne klar til at få nye idéer

I indlægget Tøm hovedet fra det neonfarvede post-it helvede skrev jeg om vigtigheden i at have en indbakke. En indbakke hvor du samler alle de idéer, tanker og gøremål, som du får i løbet af din dag. Når du samler alle dine gøremål i en indbakke, frigiver du din hjerne. Så skal den ikke prøve at huske på alle de ting, du skal, og i stedet kan den fokusere på din nuværende opgave.

Når du skal tillægge dig vanen at tilføje alt til din indbakke. Er det bedste værktøj det, som hurtigt og nemt kan gribe dine gøremål. Mit værktøj til den opgave er Cultured Codes app Things 3, som udover at være virkelig smukt designet også formår at være virkelig fleksibel og brugervenlig.
Udviklerne bag Things har gjort det til en leg at tilføje indhold til indbakken. De har nemlig sørget for virkelig mange muligheder til det. Uanset hvilken situation du er i, kan du hurtigt tilføje dine to-dos til appen.

De to muligheder, jeg selv bruger mest, er fra widgetområdet på min iPhone og ved et langt tryk på Things’ appikon fra min iPhones hjemmeskærm.

Fra iPhonens widgetområde kan du hurtigt få et overblik over ens gøremål og tilføje nye.
Ved et langt tryk på Things’ appikon kan du fra menuen, som popper op, hurtigt få adgang til appens søgefunktion, todayvinduet samt muligheden for at tilføje et nyt gøremål.

Men der er mange andre måder, du kan tilføje dine gøremål.

Den blå plusknap

Når Things er åben på din iPhone eller iPad, vil der altid nederst i højre hjørne være en blå plusknap. Et almindeligt tryk på den vil lave et gøremål i det område i appen, du befinder dig i. Ved at trække plusknappen over til det venstre hjørne af appens vindue vil gøremålet i stedet blive tilføjet til indbakken. Det er snedigt.

Ved at trække den blå plusknap hen til venstre hjørne får du mulighed for at tilføje et gøremål til indbakken uanset, hvor du er i appen.

Fra iPads fysiske tastatur

Fra et fysisk tastatur til en iPad kan du bruge kommandoen control+space i et aktivt Things vindue for at tilføje et gøremåltil indbakken.
En anden god genvej er bare at trykke på spacebaren. Det vil tilføje et nyt gøremål i det vindue, du er i. Det er praktisk, hvis du skal tilføje mange gøremål i et projekt eller bruger Things til at brainstorme projekter med.
Endnu en superpraktisk genvej er at holde cmd ⌘ inde i et par sekunder. Det giver dig en oversigt over tilgængelige genveje i appens aktive vindue. Den genvej kan du bruge i mange iPad apps.

Når du holder cmd knappen inde i et par sekunder på dit fysiske iPadtastatur, får du en oversigt over de tilgængelige genveje, du kan bruge i det aktive vindue i Things.

Brug Siri til det hårde arbejde

Står du midt i madlavningen og bruger det sidste løg. Kan du diktere via Siri “Mind mig om at købe løg”. Det vil lave et gøremål i appen Påmindelser, som Things automatisk importerer til sin indbakke, hvis du har slået den funktion til. Se her, hvordan du gør det.

Du kan også bruge Siri til at diktere direkte til Things. Det kræver bare en lidt mere snørklet sætning “Via Things mind mig om at købe løg.”.

Du kan bruge Siri til at tilføje gøremål til din indbakke, når du har hænderne fulde.

Send mails til Things

Når jeg får en mail, som jeg først vil svare på eller læse senere. Har jeg to muligheder. Den første er at videresende mailen til Things via en brugerspecifik emailadresse. Se her hvordan du sætter det op.

Den anden mulighed, og den jeg bruger, er via mailappen Spark fra Readdle. Her kan jeg direkte fra appen oprette et gøremål med et link, som fører mig tilbage til mailen i Spark.
Det giver mig muligheden til f.eks. at arkivere nyhedsbreve, fakturaer og andre mails med det samme. Så fylder de ikke unødvendigt i min indbakke. Og jeg kan stadig lynhurtigt finde dem, når jeg skal bruge dem.

I appen Spark kan du swipe mails til din indbakke i Things.
Du kan vælge mellem at gemme mailens tekst sammen med et link eller kun linket, som fører dig direkte til mailen.

Alle de andre ting

Til at huske på hjemmesider, film fra streamingtjenester, musikalbum, vine fra appen Vivino, podcasts og mange andre ting bruger jeg delingsfunktionen i iOS. Herfra kan jeg hurtigt lave et gøremål med et link til det, jeg gerne vil huskes på.

Fra de fleste apps har du mulighed for at dele indhold via delingsfunktionen. Den bruger jeg til at linke indhold som f.eks. hjemmesider til mine gøremål.

Jeg håber, denne gennemgang har givet dig idéer til, hvordan du kan forbedre dit produktivitetsflow i Things. Bruger du andre måder til at tilføje gøremål til Things, må du meget gerne dele hvordan i kommentarfeltet.

Hvis du kunne lide dette indlæg og mener, at andre kan få værdi af at læse det, må du meget gerne hjælpe mig med at dele det, tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.