Kategorier
Blog

Hvorfor jeg ikke længere har nytårsforsæt, og hvad jeg gør i stedet.

Det er højsæson for livsstilsændringer som vægttab, rygestop og grøntsags-spisning. Jeg ved det, for jeg har selv deltaget i ræset flere gange. Men ifølge Albert Einstein er det vanvid at gentage den samme handling og forvente et nyt resultat. Så efter fem år med forskellige tilgange til mine nytårsforsæt, er jeg kommet frem til, at det bare ikke fungerer for mig.

Jeg er ikke god til benhårde regler og forbud, jeg mister, som så mange andre, lynhurtigt fokus og motivationen til at nå mine mål. Derudover har jeg det som Jokeren i The Dark Knight med de mål, jeg når “…You know what I am? I’m a dog chasing cars. I wouldn’t know what to do with one if I caught it!…”. Fedt, jeg har nu læst 20 bøger og nået mit mål, hvad så nu? Jeg har tabt ti kilo, hvad så nu?

Jeg mangler noget at holde mig til på længere sigt, noget som er mere variabelt og som kan ændre sig i takt med, at jeg ændrer mig. Jeg har haft størst succes med min udvikling, når jeg har opbygget rutiner og vaner, og ikke jagter specifikke mål.
Derfor er min plan fremover at opbygge gode vaner og rutiner i stedet for at have mål. Der er flere vaner, som jeg gerne vil have. Jeg vil opbygge tre i løbet af vinteren og foråret for ikke at lægge for hårdt ud.

Først og fremmest vil jeg gerne have genopbygget min træningsrutine. Efter en knæskade, jeg scorede mig i december, er jeg faldet alt for meget af på den. Meditation er den næste vane på min liste. Jeg elsker min hjerne og mit humør, når jeg har en fast meditationsrutine. Jeg har meget mere overskud og kan rumme det meste, som kommer min vej.
Jeg vil gerne blive en bedre skribent, så jeg er begyndt at skrive 30 minutter hver dag. Der er ingen krav til det jeg skriver. Det kan både være personligt eller med tanke på senere at udgive det på siden.

For at hjælpe mig godt på vej, har jeg hentet en trofast app på min telefon. Coach.me har før hjulpet mig godt på vej til at opbygge vaner. I appen kan man vælge mellem flere kategorier af vaner og blive inspireret til, hvilke vaner man vil have. Appens vigtigste funktion er dog, at hjælpe en med at opbygge vaner. Måden det foregår på er super enkel. Når man har udført den vane, man vil tilegne sig, hakker man vanen af i appen. Det virker super godt, for når man først har oprettet en kæde af afkrydsninger, vil man nødigt misse en dag og ødelægge kæden.

Der har du den. Min masterplan for hvordan jeg fremover vil sørge for, at jeg konstant udvikler mig. Jeg håber, du kan finde inspiration til at finde din vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.