Kategorier
Blog

Sådan bruger jeg områder og projekter i Things

Hvor skal dit fokus være?

På en varm sommermorgen til lyden af fuglenes morgensang satte jeg mig til rette ved spisebordet i køkkenet med min iPad Pro, en kop kaffe og et idéfyldt hoved. Jeg havde givet mig til opgave at finde min måde at opbygge områderne i vidunder appen Things, en måde som ville give mening i forhold til mine livsmål, projekter og daglige gøremål.

Appen Things er nemlig et fleksibelt værktøj, der kan skabe struktur og overblik i din hverdag. Appen kan også bruges til at finde og holde fokus på de større ting i dit liv, som du vil arbejde på så som værdier, livsmål og projekter. Things opgave er nemlig, at hjælpe dig med at indsamle dine idéer og gøremål, skabe overblikket over dem, samt holde dig til ilden og tro mod dine værdier, når hverdagen ræser derudaf.

Til at hjælpe dig med at få overblikket har Things nogle smarte lister. Dem har jeg skrevet om i indlægget “Sådan bruger jeg listerne i Things”, men det stopper ikke her. Things giver dig nemlig mulighed for at oprette dine egne lister. Der er to forskellige typer, som kaldes henholdvis Områder og Projekter. Listerne fungerer og bruges på forskellige måder. Jeg vil i dette indlæg fortælle, hvordan jeg fandt dem, og hvordan jeg bruger dem.

Jagten på mine områder

Med morgensolens stråler lysende ind ad vinduet begyndte jeg at sætte ord på mine forskellige områdelister. Områdelisterne bruger jeg til de store, vigtige og kontinuerlige brikker, som danner mit liv.

Områderne i ens liv kan spænde vidt fra person til person og muligvis skifte fra et år til det næste. Nogle typiske livsområder kan være:

Eksempler på livsområder

Når du har sat ord på og defineret dine livsområder, får du en større afklaring på hvilke steder i dit liv, du vil have dit fokus og gøre en forskel.

For at finde mine livsområder kiggede jeg på mit liv fra et fugleperspektiv: Hvem er de vigtige mennekser i mit liv? Hvilke værdier har jeg? Hvad drømmer jeg om? Hvad er mine forpligtelser?

Efter jeg havde fundet mine forskellige livsområder, skulle jeg finde ud af, hvordan jeg bedst kunne bruge dem til at skabe et overblik. Jeg endte med at følge det gode råd: Når du er i tvivl, forenkl det. Derfor endte jeg med en opbygning bestående af de forskellige hatte, jeg bærer. Derefter tilføjede jeg et par områder mere, som skal hjælpe mig med at støtte op på et par af mine værdier.

For at friske mine områder i Things lidt op, gav jeg dem hver i sær en emoji. De fungerer super godt til hurtigt at finde lige det område, jeg søger.

Nogle af mine livsområder
Nogle af mine livsområder

Dit system er fleksibelt

Hvis du synes, det virker som en uoverskuelig opgave at sætte dig ned og finde dine livsområder, kan det måske være en befriende at vide. At de områder, du vil oprette i Things, ikke er låst i et permanent system. Du kan altid fintune, tilføje, ændre, flytte, og slette dine områder efterhånden, som dit system udvikler sig. Du skal ikke være bange for at eksperimentere med dine områder. Du kan altid vende tilbage eller starte helt forfra, hvis dit eksperiment ikke fungerer.

Kunsten at finde og opbygge sine projekter

Efter at jeg havde fundet mine livsområder og lavet en kop kaffe mere, gik jeg i gang med at finde de aktive projekter, som mine forskellige områder indeholdte.

Et godt projekt har et defineret mål. Det kan være en slutdato eller et succeskriterie. Det lyder måske som et gøremål, men projekter er egentlig gøremålets forælder. Det er i dine projekter, at gøremålene ofte hører til. Et projekt vil have flere gøremål, som skal udføres, før de er færdige.

Et projekt kan f.eks. være at:

  • Tabe 10kg
  • Beherske et sprog til ens næste rejse
  • Tillægge sig en ny vane
  • Forberede en ferie eller rejse
  • Renovere sin ejendom
  • Forberede en præsentation til arbejdet

Udviklerne til Things har gjort et fantastisk stykke arbejde for at gøre oprettelsen og udformningen af dine forskellige projekter til en leg.

Imens jeg sluprede kaffen i mig, formede mine forskellige aktive projekter sig på skærmen. Jeg havde blandt andet et blogindlæg, jeg ville skrive til ReThinker. Derfor oprettede jeg et projekt, som indeholdt de forskellige gøremål, som jeg skulle udføre i forbindelse med at lave indlægget.

Min skabelon til et nyt blogindlæg på ReThinker
Min skabelon til et nyt blogindlæg på ReThinker

Som du kan se på billedet ovenfor, har jeg brugt overskrifter til at gøre projektets forskellige dele mere overskuelige. Det gør større projekter meget mere spiselige for os dødelige, når vi kan se, at vi blot skal tage en lille bid af projektet hver dag for at nå i mål.

Projekter som miniområder

Jeg har oprettet nogle projekter, som fungerer som miniområder. For eksempel har jeg et projekt til de nyhedsbreve, blogindlæg og artikler, som jeg gerne vil læse. Det er også en måde, som du kan bruge til at skabe overblik over dine gøremål, som jeg sagde tidigere, du skal ikke være bange for at lege og eksperimentere i Things.

Brug tags til dine områder og projekter

Det er muligt at tagge sine områder og projekter i Things. Det betyder, at alle de gøremål, du fylder i dine områder og projekter, automatisk arver de tags, du har givet disse.

Jeg har givet mine alle mine områder et områdetag, som passer til dem. Når jeg opretter et gøremål, skal jeg nu kun bestemme, hvor lang tid gøremålet vil tage, og om der skal tagges en anden person til det.

Du kan læse meget mere om, hvordan jeg bruger tags i Things i mit indlæg om dem.

Overblik fra fugl til frø

Jeg er blevet rigtig glad for mit nuværende system i Things. Jeg justerer og tester stadig i ny og næ nye idéer for at se, om det kan forbedres yderligere.

Systemet giver mig det overblik, jeg savnede før. Derudover har jeg også mærket en større ro, fokus og produktivitet, nu hvor jeg hurtigt kan se, hvad jeg skal koncentrere mig om og hvornår.

Jeg er altid nysgerrig efter at se, hvordan andre opbygger Things. Del endelig din opsætning i kommentarfeltet nedenfor.


Hvis du kan lide dette indlæg og mener, at andre kan få værdi af at læse det, må du meget gerne hjælpe mig med at dele det, tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.